tag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post6086174225752760924..comments2024-02-20T08:01:55.802+01:00Comments on TWOJE ŹRÓDŁO: Walentynkowe rozdanie z Eveline CosmeticsTwoje Źródło Urodyhttp://www.blogger.com/profile/15855743224821325522noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-44470071700888308122014-02-18T22:38:36.312+01:002014-02-18T22:38:36.312+01:00Deser Walentynkowy !
Składniki : 50 g mąki, 2 ja...Deser Walentynkowy !<br /><br /> Składniki : 50 g mąki, 2 jajka , cukier waniliowy, szczypta soli, kakao. <br />Wykonanie : Mieszamy składniki i ugniatamy z nich ciasto<br />Wykończenie : z ciasta wycinamy serduszka, pieczemy. Następnie na każdy serduszku masą piszemy napis . <br /><br />Walentynkowe ciasteczka wspaniała sprawa,<br />mężowi nie będzie się śniła inna baba !<br />I to tak brzmi kolokwialnie ale prawdziwie ,<br />pyszność ciasteczka , aż się do dziś dziwię .<br />56manka@gmail.com56mankahttps://www.blogger.com/profile/02027071045787048479noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-22891620630328889552014-02-18T22:26:15.694+01:002014-02-18T22:26:15.694+01:00ZDROWO - WALENTYNKOWO ;))
Ciasteczka dyniowe z żu...ZDROWO - WALENTYNKOWO ;))<br /><br />Ciasteczka dyniowe z żurawiną i czekoladą :)<br /><br />Składniki:<br />szklanka pure z dyni<br />szklanka mąki migdałowej<br />pół szklanki mąki kokosowej<br />2 łyżki cynamonu<br />łyżka proszku do pieczenia<br />1 jajko<br />3 łyżki oleju kokosowego<br />1/3 gorzkiej czekolady<br />2 garści suszonej żurawiny. <br />Sposób przyrządzenia: <br />Ugotowaną dynię blendujemy na pure, łącząc ją z cynamonem, jajkiem, proszkiem do pieczenia oraz mąką migdałową. Miksujemy na jednolitą masę. Rozpuszczamy olej kokosowy dolewając go do masy. Wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy. Na koniec wsypujemy pokrojoną w drobną kosteczkę czekoladę oraz żurawinę. Dynia oraz mąka kokosowa zapewnia słodki smak ciasteczek, jednak można dodać miodu, jeśli dla kogoś masa wyjdzie za mało słodka. Na blaszce formujemy ciasteczka w kształcie serduszek. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Podajemy z kawusią.<br />Mniam!<br /><br /><br />dobiezkahttps://www.blogger.com/profile/00591424704607920493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-57851884230842864902014-02-18T12:53:55.379+01:002014-02-18T12:53:55.379+01:00"Chłopu i psu nie wiara" - tak mawiała b..."Chłopu i psu nie wiara" - tak mawiała babcia. ;) Na szczęście potem dodawała, że jesli już się znajdzie tego jedynego Pana Właściwego, to należy o niego dbać. A że mężczyzna jeść lubi - to zapewnić mu należy dobrą strawę. Podczas tegorocznych Walentynek zrezygnowałam z planowanej wizyty w restauracji postawiłam na własne talenty kulinarne. Najpierw był ukochany przez Pana Właściwego stek wołowy i frytki (prawdziwy facet lubi prawdziwe jedzenie!), a potem mój popisowy deser - Mroźny Paw. Deserowy ptak to nic innego jak przekrojony arbuz i wycięty w kształt dumnego pawia, wypełniony pokrojonymi cząstkami arbuza, kiwi, winogron i brzoskwiń. A jako że jestem podstępną kobietą - owoce skąpałam delikatnie w alkoholu, by uwieść Pana Właściwego i dodać Walentynkom odrobiny pikanterii. ;)Bestia :)https://www.blogger.com/profile/13993080566167325597noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-15518333312371611122014-02-18T12:19:21.921+01:002014-02-18T12:19:21.921+01:00Ja dla odmiany proponuję taki deser na Walentynki ...Ja dla odmiany proponuję taki deser na Walentynki :)Napełniamy wannę wodą (koniecznie gorącą albo bardzo ciepłą). Ilość wody zależy od tego, ile osób ma znaleźć się w wannie. Staramy się o wytworzenie dużej ilości pachnącej piany (potrzebny do tego płyn do kąpieli). By zadbać o nastrój, dodajemy trochę specjalnego olejku eterycznego - jego delikatny zapach rozniesie się w łazience i rozbudzi zmysły. Jeśli nie jesteśmy przygotowani i nie mamy pod ręką olejku, można zapalić na przykład egzotyczne kadzidełko lub zapachową świeczkę.Dopełnieniem odpowiedniego nastroju będzie zgaszone światło. Ciemności egipskie nie są jednak wskazane, dlatego rozstawiamy w łazience malutkie świece, by wytworzyć romantyczny klimat. Do tego powinna rozbrzmiewać spokojna, kojąca zmysły muzyka. Gdy kąpiel przygotowujemy tylko dla kobiety, można pokusić się nawet o rozrzucenie na posadzce płatków kwiatów. <br />Pan AndrzejAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-42286534257341300422014-02-18T11:51:53.304+01:002014-02-18T11:51:53.304+01:00RZECZY POTRZEBNE:
Odrobina chęci
Kszta miłości,
1...RZECZY POTRZEBNE:<br /><br />Odrobina chęci<br />Kszta miłości,<br />1 kg uśmiechu <br />kostka masła<br />kakao<br />cukier<br />truskawki <br />mleko<br /><br />WYKONANIE: W niewielkim garnczku roztapiamy masło, dodajemy cukru, kakao i mleko. Mieszamy aż do zgęstnienia. Na dekoracyjnych talerzykach układamy truskawki , polewamy ostygniętą czekoladą . Bierzemy bitą śmietanę . I już deserek dla zakochanych jest . <br /><br />Tym właśnie deserem poczęstowałem swą żonkę w pierwsze nasze spędzone Walentynki. Na jego punkcie oszalała, i może dlatego na resztę życia właśnie mnie wybrała . Nie bez powodu jest powiedzenie "przez żołądek do serca". I to pamiętajmy, że właśnie w Walentynki, w dzień szczególnej miłości, jej okazywania można na nowo rozbudzić zmysły, namiętność. Wystarczy miłość, chęć i deser . Pozdrawiam kochający mąż. kochacwszystko@o2.plkoza13https://www.blogger.com/profile/04730704635320693306noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-45721573900999906432014-02-17T21:04:24.173+01:002014-02-17T21:04:24.173+01:00Mój ulubiony deser Walentynkowy ? Oto i on :
&quo...Mój ulubiony deser Walentynkowy ? Oto i on :<br /><br />"pocałunek miłości"<br /><br />3 białka jaja<br />3 łyżki cukru<br />3 łyżeczki dżemu truskawkowego . <br />kilka truskawek do dekoracji<br />sos truskawkowy <br /><br />W misce miksujemy białka jaj aż do uzyskania piany, dosypujemy cukier i dodajemy dżem. Następie przekładamy do dwóch salaterek, z truskawek układamy serce i wypełniamy je sosem truskawkowym . <br /><br />Taki mały deserek potrafi wzbudzić namiętności,<br />dzięki czemu miłosna atmosfera w Walentynki zagości!<br />Osłodzi smutki, zrelaksuje zmęczone ciało,<br />które w rytm jedzenia będzie się pląsało !<br />To deser słodki, który naprawi wszystko co w związku złe,<br />taki deser sprawi, że wszystko w Walentynki będzie dobre !<br /><br />I co tu dużo mówić, jeden "pocałunek miłości" samodzielnie przyrządzony , a partner będzie wręcz oszołomiony . To deser który pobudzi zmysły, rozpali żądze i da świeże spojrzenie na związek, zjedzenie takiego deserku w Walentynki to obowiązek ;)<br />obserwuje: edka767 ,<br />edka767@gmail.comedzikahttps://www.blogger.com/profile/17338936266275718491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-83742067497704466312014-02-16T16:46:31.660+01:002014-02-16T16:46:31.660+01:00Deser "M jak Miłość"
Składniki:
- kąpiel...Deser "M jak Miłość"<br />Składniki:<br />- kąpiel w pachnącej pianie<br />- szampan<br />- truskawki<br />- dwie kochające się osoby<br /><br />Elżbieta TrocewiczAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-91693851285452143422014-02-16T09:31:10.726+01:002014-02-16T09:31:10.726+01:00Deser z serduszkami na winie;Składniki:
- 200 ml c...Deser z serduszkami na winie;Składniki:<br />- 200 ml czerwonego półsłodkiego wina<br />- 200 ml wody<br />- 1 opakowanie galaretki o smaku wiśniowym<br />- 200 ml śmietany kremówki<br />- 1 łyżka cukru pudru. Wodę zagotować z winem, zestawić z ognia, wsypać galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia. Wylać do płaskiego naczynia i odstawić w zimne miejsce żeby stężała. Następnie metalową foremką wyciąć 12 serduszek.<br />Pozostałą galaretkę przełożyć ponownie do garnka, rozpuścić, przestudzić i wstawić na chwilę do lodówki. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru. Tężejącą galaretkę dodawać porcjami do śmietany, nadal ubijając. Deser przełożyć do czterech pucharków, udekorować serduszkami od razu, lub poczekać aż deser trochę stężeje, żeby serduszka nie wpadły do środka. Schłodzić w lodówce.<br />Grzegorz NiemirowskiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-75852562856217262362014-02-16T09:22:12.411+01:002014-02-16T09:22:12.411+01:00 Składniki:
10-15 dowolnych herbatników (ja użyłam... Składniki:<br />10-15 dowolnych herbatników (ja użyłam sojowych)<br />2 puszki mleka kokosowego<br />1/2 szklanki cukru pudru<br />sok z połówki cytryny<br />1 szklanka różnych owoców (mogą być mrożone)<br />Sposób przygotowania:<br />Herbatniki rozdrabniamy w blenderze, owoce rozmrażamy odsączamy z nadmiaru wody i soków. Następnie dobrze schłodzone mleko kokosowe otwieramy, wybieramy gęstą masę i miksujemy z cukrem pudrem przez około 5 minut, aż do uzyskania puszystej leciutkiej bitej śmietany. Na dno pucharka wsypujemy zmielone herbatniki, następnie trochę śmietany i owoce i tak na przemian. Najlepiej sami zdecydujecie o proporcjach i kompozycji swojego walentynkowego pucharka. Smacznego.JUSTYNA NIEMIROWSKAhttps://www.blogger.com/profile/03162717696956415373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-74927172933131759472014-02-16T09:17:18.263+01:002014-02-16T09:17:18.263+01:00 1 szt. mężczyzny
1 szt. kobiety
1 kg miłości
20 d... 1 szt. mężczyzny<br />1 szt. kobiety<br />1 kg miłości<br />20 dkg uwielbienia<br />10 dkg kreatywności<br />1 kg szczęścia<br />90 dkg szacunku<br />0,5 kg opiekuńczości<br />0,5 kg romantyczności<br />Do jednej sztuki mężczyzny dodać kobietę,<br />poznasz tego połączenia dobrą zaletę.<br />Dodaj miłości i uwielbienia.<br />Spełnisz wtedy jej marzenia.<br />Trochę kreatywności nie zawadzi,<br />tak szef kuchni tobie radzi<br />Daj też szczęścia i szacunek,<br />to dostaniesz pocałunek.<br />Opiekuńczość w grę też wchodzi<br />i na randkach nie zawodzi.<br />Romantyczności okaż wiele,<br />takimi radami się z wami dziele.<br />Wymieszajcie wszystkie składniki,<br />wtedy poznacie miłości tajniki.<br />Najlepszy koktajl walentynkowy<br />przepis Walentynki<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-77232736270140262822014-02-16T08:37:00.934+01:002014-02-16T08:37:00.934+01:00Najlepszy walentynkowy deser ? :)
Czekoladowe Brow...Najlepszy walentynkowy deser ? :)<br />Czekoladowe Brownie <br />Składniki:<br /><br />250 g gorzkiej czekolady<br />280 g masła<br />250 g drobnego cukru<br />75 g mąki<br />3 jaja<br />pół szklanki wody<br />75 g orzechów włoskich rozdrobnionych<br /><br /><br />Przygotowanie:<br /><br />Czekoladę połam na małe kawałki, masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem i ziarenkami wanilii, dodaj czekoladę, potem masło, następnie ściągnij garnek z ognia. W misce wymieszaj mąkę i jaja, pomału dodawaj syrop czekoladowy, wsyp orzechy, wymieszaj. Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni. <br /><br />smacznego :)<br />PS. foremka może być silikonowa w kształcie serca, wtedy nie trzeba wykładać jej papierem, przepis sprawdzony milion razy :)A new lifehttps://www.blogger.com/profile/17803329597241351625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-59313610044990455042014-02-15T22:45:01.960+01:002014-02-15T22:45:01.960+01:00Kucharka ze mnie niestety marna - raczej nie widzę...Kucharka ze mnie niestety marna - raczej nie widzę siebie w kuchni, bo gotowanie to dla mnie sztuka, w tej dziedzinie nie mam ani garści talentu...no, może kropelkę :)<br />Jednak nawet ja w Walentynki mam...smak na miłość - tak, zdaję sobie sprawę, że gorący wakacyjny sezon na gorący romans już minął, ale powiedzmy sobie szczerze - kiedy jak nie w zimne zimowe wieczory przyda się nam trochę ciepła? Tak więc w Walentynki mój ulubiony deser to miłośc -<br /> trochę słodka, <br />trochę ostra, <br />na pewno pozbawiona słonych łez <br />i kwaśnego posmaku rutyny ;) <br /><br />A w tłumaczeniu z sypialnianych na kuchenne klimaty?<br /><br />Naleśniki ze smażonymi owocami, dodatkiem lodów i bitą śmietaną, mniam!<br /><br />Naleśniki (o dziwo) potrafie wykonać z pomocą <br />mąki, <br />mleka, <br />jajek i <br />odrobiny oleju, <br /><br />owoce, głównie nektarynki i banany, łaskawie pozwalają mi się podsmażyć bez groźby puszczenia kuchni z dymem, lody oraz bitą smietanę (przyznaję się) kupuję w pobliskim sklepie, wszystko to łączę w całość i voilà, słodkie Walentynki gotowe!kasiekhttps://www.blogger.com/profile/07103601664466958167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-80828445145252069122014-02-15T13:39:50.269+01:002014-02-15T13:39:50.269+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Vive Petithttps://www.blogger.com/profile/02044367842515688486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-42263618620700049822014-02-15T09:05:26.255+01:002014-02-15T09:05:26.255+01:00TORT MIŁOSNY
W SAM RAZ NA WALENTYNKI
CIASTO (3 b...TORT MIŁOSNY<br />W SAM RAZ NA WALENTYNKI<br /><br /><br />CIASTO (3 blaty)<br /><br />4 jaja<br />4 łyżki mąki tortowej<br />4 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru<br />2 łyżeczki proszku do pieczenia<br />4 łyżki cukru<br />1 opakowanie cukru waniliowego<br />1 szczypta soli<br /><br />KREM <br /><br />0,5 l mleka<br />1 budyń waniliowy bez cukru<br />6 łyżek cukru<br />100 g masła w temperaturze pokojowej<br />1-2 tabliczki białej czekolady<br />barwnik spożywczy - niebieski<br /><br />dżem wiśniowy do przełożenia ciasta<br /><br />PRZYGOTOWANIE BISZKOPTU:<br /> <br />Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodajemy do nich cukier i cukier wanilinowy.<br /> <br />Dodajemy żółtka, nadal ubijając. Następnie powoli wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mieszając delikatnie drewnianą łyżką.<br /> <br />Wykładamy blachę papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto, rozsmarowując je równomiernie na blasze w kształcie serca. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni Celsjusza piekarniku przez 25 minut z włączonym termoobiegiem.<br /><br />Można wylać całe ciasto i potem pokroić po upieczeniu lub upiec oddzielnie 3 blaty (wtedy czas pieczenia się skraca).<br /> <br />PRZYGOTOWANIE KREMU:<br /><br />Połowę mleka gotujemy. Pozostałą część miksujemy z budyniami, cukrem i mąką. Masę wlewamy do gorącego mleka i gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia, ciągle mieszając. Przygotowany budyń studzimy.<br /><br />Miksujemy budyń z masłem na gładką masę (dodajemy go stopniowo i ostrożnie, by się nie zwarzył). Potem dodajemy stopniowo wystudzoną czekoladę i barwnik. <br /><br />Blaty biszkoptowe przekładamy kremem i dżemem w dowolny sposób. Wierzch tortu nakrywamy resztą kremu, wygładzamy i zdobimy - kremem, ozdobami cukiernicznymi, bitą śmietaną, biszkopcikami - pełna dowolność. <br /> <br />A później... później to już tylko zabawa: przekładamy blaty ciasta kremem i dżemem, a wierzch zdobimy tak, jak lubimy. :) Ja dodatkowo użyłam różnych gotowców - ozdóbek konfetti i cukrowych motylków. :) <br /><br />A tutaj dowód mojej działalności - także w formie słodkiej walentynki:<br /><br />http://imageshack.com/a/img30/824/hgnf.jpg<br /><br />https://imagizer.imageshack.us/v2/604x603q90/842/nvxj.jpg <br /><br />Smacznego!Nulekhttps://www.blogger.com/profile/04432621857038770137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-25027444419516433912014-02-15T04:33:50.809+01:002014-02-15T04:33:50.809+01:00Ten deser mówi wszystko - bez zbędnych słów, swoją...Ten deser mówi wszystko - bez zbędnych słów, swoją pracą i zaangażowaniem możemy wyrazić swoje uczucie :)<br /><br />trudność: średne<br />czas: powyżej 60 min<br /><br />Walentynkowy deser Kocham Cię - SKŁADNIKI:<br />Waniliowe serca:<br />50ml mleka<br />100ml słodkiej śmietanki 30%<br />1 łyżka cukru<br />0,5 opak. cukru wanilinowego<br />1 łyżeczka żelatyny<br />Dodatkowo:<br />2 galaretki czerwone<br />100 ml śmietany 30%<br />1 łyżka cukru pudru<br />Walentynkowy deser Kocham Cię - PRZYGOTOWANIE:<br />Do rondelka przelewamy mleko i śmietankę, dodajemy cukier wanilinowy i cukier zwykły, nastawiamy na palnik i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Następnie zdejmujemy z ognia i wsypujemy żelatynę, mieszamy tak długo aż całkowicie się rozprowadzi. Przelewamy to do mniejszych 2-3 miseczek lub na jedno większą powierzchnię, tak by grubość była ok 1,5-2cm. Po całkowitym zastygnięciu wycinamy ostrym nożem zgrabne serca i za pomocą silikonowej szpatułki odrywamy je od powierzchni i delikatnie przekładamy na brzeg lampki na wino lub pucharka. Zaczynając od środka serca i kierując się na boki dociskamy je do krawędzi aby pozbyć się pęcherzykow powietrza, tak by serce mocno przywarło i potem nie wlała się pod nie galaretka. Pucharki układamy w pozycji poziomej. Galaretki (truskawkowe lub wiśniowe) rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Gdy zaczynają tężeć wlewamy do pucharków i odstawiamy do stężenia. Na koniec śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder - bitą śmietaną dekorujemy deser...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17771972655276206203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-43923806346342874022014-02-14T20:32:11.159+01:002014-02-14T20:32:11.159+01:00Banan z bitą śmietaną :DBanan z bitą śmietaną :DMrs.Rose https://www.blogger.com/profile/03020995235903856036noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-20034209973429592082014-02-14T19:55:19.710+01:002014-02-14T19:55:19.710+01:00Mój ulubiony deser na walentynki to truskawki w cz...Mój ulubiony deser na walentynki to truskawki w czekoladzie .<br />Każdy z nas uwielbia truskawki oraz czekoladę. Obydwa te składniki są silnymi afrodyzjakami. Właśnie dlatego warto je połączyć, żeby w jeszcze ciekawszy sposób zakończyć kolację walentynkową.<br /><br />Moje truskawki wyglądają bardzo elegancko. Ozdobiłam je białą oraz czarną czekoladą, które wyglądają jak smoking.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17993335396106372570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-34933149375019401562014-02-14T17:57:00.384+01:002014-02-14T17:57:00.384+01:00Moim ulubionym deserem Walentynkowym jest sałatka ...Moim ulubionym deserem Walentynkowym jest sałatka owocowa z pokrojonymi w ćwiartki truskawkami, kilkoma plasterkami jabłka, płatkami (15g ok. 3 łyżki), batonikiem musli z mleczną czekoladą (20g) i serkiem naturalnym, którą można wykonać w kilka minut i zjeść przyjemnie, bez wyrzutów sumienia =)<br />Obserwuje jako: Dorota GAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15414564763774285321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-55939311917922490322014-02-14T13:29:45.459+01:002014-02-14T13:29:45.459+01:00 Różowy deser walentynkowy - jest to szybka pianka... Różowy deser walentynkowy - jest to szybka pianka którą możemy przygotować w ciągu 15 minut <br />PRZEPIS:<br />Składniki:<br /><br />350 g śmietany kremówki (30% lub 36%)<br />1 galaretka truskawkowa<br />150 ml wrzątku<br />2 łyżeczki cukru pudru<br />czerwony/różowy barwnik (opcjonalnie)<br />świeże truskawki (do dekoracji)<br />cukrowa posypka (do dekoracji)<br /> <br /><br />Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, dokładnie mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. 200 gram śmietany kremówki ubijamy na sztywno. Zimną, ale nie tężejącą galaretkę powoli wlewamy do śmietany i miksujemy, aż masa się połączy i kolor będzie jednolity. Jeśli nie jesteśmy zadowoleni z koloru, na tym etapie można dodać odrobinę barwnika.<br /><br />Tak przygotowaną masę przekładamy do pucharków. Chłodzimy w lodówce, aż masa stężeje. Będzie miała konsystencję puszystej pianki.<br /><br />Pozostałe 150 gram śmietany kremówki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. <br /><br />Do pucharków, na wierzch masy nakładamy bitą śmietanę - łyżką lub przy użyciu szprycy. Dekorujemy wedle uznania świeżymi truskawkami i cukrową posypką. Przechowujemy w lodówce.<br /><br /> <br /><br />Sylwia.Whttps://www.blogger.com/profile/12589895743103257875noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-33731974309662516082014-02-14T13:04:02.003+01:002014-02-14T13:04:02.003+01:00Muffinki z budyniem, oblane czekoladą - SKŁADNIKI:...Muffinki z budyniem, oblane czekoladą - SKŁADNIKI:<br />1,5 szklanki mąki pszennej<br />0,5 szklanki cukru<br />0,5 szklanki śmietany 12%<br />1 łyżeczka proszku do pieczenia<br />2 jajka<br />1 budyń czekoladowy (typu gorący kubek)<br />0,5 czekolady mlecznej<br />mleko<br />perełki<br />Muffinki z budyniem, oblane czekoladą - PRZYGOTOWANIE:<br />Jajka razem z cukrem ubijamy na puch, następnie dodajemy zmieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę oraz śmietanę - dalej miksujemy. Budyń (ja użyłam taki szybki do rozmieszania z gorącą wodą) rozpuszczamy w 0,5 szklance wody (nie tak jak jest na opakowaniu w 3/4!) Budyń ma być gęsty i ostudzony. Na dno foremek na muffiny dajemy odrobinę ciasta muffinkowego, na to 0,5-3/4 łyżeczki budyniu i całość dokładnie przykrywamy jasnym ciastem. Muffinki piekłam niecałe 30 minut w 180*. Czekoladę rozpuściłam na wodzie z dodatkiem mleka -oblałam nią muffinki i udekorowałam srebrnymi perełkami.<br />DORCIAhttps://www.blogger.com/profile/10263247944938824965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-73190374200227867502014-02-14T12:22:49.892+01:002014-02-14T12:22:49.892+01:00:):)Twoje Źródło Urodyhttps://www.blogger.com/profile/15855743224821325522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-62547156235442912982014-02-14T10:59:52.008+01:002014-02-14T10:59:52.008+01:00Ulubiony deser na walentynki coś smacznego, lekkie...Ulubiony deser na walentynki coś smacznego, lekkiego i zdrowego czyli torcik owocowy:)<br /><br />Mamy tu totalną dowolność, bo składniki komponujemy wg własnych upodobań smakowych. Wybieramy ulubione owoce, np brzoskwinie, mandarynki, banany, porzeczki, borówki, jabłka... to co lubimy. Wszystkie owoce oprócz borówek czy porzeczek kroimy na mniejsze cząstki i bierzemy się za przygotowanie galaretki. Możemy mieć 2 różne(jeśli chcemy torcik dwukolorowy) lub 2 o tym samym smaku. Przygotowujemy je zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodatkowo jednak rozpuszczamy w nich trochę żelatyny,żeby galaretka lepiej nam trzymała owoce. Odstawiamy do przestudzenia i w tym czasie przygotowujemy formę w kształcie serca, jeśli takiej nie mamy to wybierzmy korytko. Wykładamy część owoców i zalewamy tężejącą galaretką. Galaretka powinna utrzymywać owoce na różnych poziomach. Odstawiamy do przestudzenia w chłodne miejsce. Sposób podania: na talerzu rozsmarowujemy polewę czekoladową, wykładamy na to torcik, dekorujemy pozostałymi owocami i główkami żywych róż:))) Uwielbiam:))<br /><br />Przepis jest świetny i idealny dla każdego, bo wykorzystujemy do niego wszystko to co lubimy w dowolnych proporcjach:) Nie jest czasochłonny, dzięki czemu mamy więcej czasu dla najbliższej sercu osoby. Życzę apetycznych walentynek :)Zakręcony Świat Martyhttps://www.blogger.com/profile/00787317148636089117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-5804305180979172702014-02-14T09:19:01.528+01:002014-02-14T09:19:01.528+01:00Oczywiście nie KOT tylko KOC :) tak duży byśmy się...Oczywiście nie KOT tylko KOC :) tak duży byśmy się zmieścili pod nim oboje :) Pozdrawiam :) To takie małe sprostowanie literówki :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16091755105051967633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-78764497909505774142014-02-14T02:04:42.646+01:002014-02-14T02:04:42.646+01:00:):)Twoje Źródło Urodyhttps://www.blogger.com/profile/15855743224821325522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4226990220632201596.post-29971595399524803232014-02-14T02:00:20.381+01:002014-02-14T02:00:20.381+01:00:):)Twoje Źródło Urodyhttps://www.blogger.com/profile/15855743224821325522noreply@blogger.com