niedziela, 19 maja 2013

aromatyzowanie oleju kwiatem bzu

 INGREDIENCJE 

100 ml oleju z pestek winogron,
lub oliwy z oliwek,
 lub oleju jojoba

1 szklanka płatków bzu bez liści i żadnych zielonych elementów

Szklankę kwiatu bzu zalej podgrzanym do 40 stopni Celsjusza olejem i odstaw na 12-24 godziny. Po upływie tego odsącz olej z płatków, ponownie podgrzej do 40 stopni i zalej kolejną porcję kwiatu. Czynność powtarzaj do czasu uzyskania satysfakcjonującej cię mocy zapachu.

Więcej szczegółów na filmie.



Michał

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

JEŻELI W TREŚCI POSTA NIE PROSZĘ O LINK NIE UMIESZCZAJ GO TAM O ILE ZALEŻY CI NA TYM ŻEBY TWÓJ KOMENTARZ ZOSTAŁ OPUBLIKOWANY.

Potrafię znaleźć Twojego bloga bez tego.